Cel mai asteptat top din lumea restaurantelor si-a anuntat castigatorii din 2014. Noma din Copenhaga si-a redobandit primul loc, in timp ce El Cellar de Can Roca, laureatul de anul trecut, a cazut pe locul doi.

Chiar daca restaurantele din prima linia a topului realizat de britanici sunt apreciate de cei mai priceputi bucatari din domeniu, exista si clienti nemultumiti, care si-au exprimat parerile pe Trip Advisor. Iata ce au avut de spus de cele mai bune restaurante din lume:

Vezi: Top 50 cele mai bune restaurante din lume in 2014
 
Noma
Un user considera ca Noma are o bucatarie inovatoare, insa o atitudine groanzica. "Am fost la Noma duminica trecuta. Ni s-a spus de catre Mr. Rene Redzepi ca ori mancam, ori plecam, iar asta pentru ca am ajuns cu 10 minute mai tarziu si pentru ca unul din noi a trebuit sa ia un telefon timp de 10 minute, intrerupand astfel servirea. Clientii nu merita un astfel de tratament in niciun restaurant, mai ales unul de talia Noma".

El Cellar de Can Roca
“De evitat. Acest restaurant nu merita doua stele Michelin. Mancarurilor le lipseste echilibrul, condimentele, iar chelnerii sunt aroganti”, a comentat un user.

Osteria Francescana
Un user s-a declarat "teribil de dezamagit". "Asteptam cu nerabdare cina aici - asteptarile noastre erau mari, insa realiste. Fara sa fim aroganti, suntem obisnuiti cu restaurante de top. Insa ce dezamagire! La sosire, am fost asezati in sala de mese deloc spectaculoasa, in care lumina era prea puternica si mai potrivita pentru o sala de operatii.

Eleven Madison Park
O utilizatoare a spus ca este un restaurant “scump si pompos”. “Am mai incercat experiente de fine dining si restaurante cu stele Michelin, insa cei de aici se straduit prea mult. Chelnerii au fost aroganti si deloc utili. Am incercat meniul de degustare si am primit cele mai minuscule portii. Era de asteptat, prograbil, insa atunci cand la primul fel primesti un biscuite si la felul doi un morcov, incepi sa te simti furat”.

Dinner by Heston Blumenthal
Un utilizator avertizeaza persoanele care vor sa cineze aici sa nu manance rata. “In primele ore din dimineata urmatoare, sotul meu s-a trezit cu niste crambe stomacale intense si a vomitat incontinuu. Nu s-a simtit in viata lui atat de rau”.

Mugaritz
Restaurantul din San Sebastián, Spania, este considerat de catre un client “o dezamagire de doua stele”. “Intr-o calatorie de doua saptamani in Spania, am luat cina la mai multe restaurante cu stele Michelin, dintre care trei erau din San Sebastian. Mugaritz a fost o dezamagire. Preparatele lor se straduiau prea mult sa fie altfel, iar mancarea a fost prea dulce.”

D.O.M.
Un user il considera o gluma pretentioasa. “Am fost la DOM de doua ori. Prima oara, am ramas cu impresia ca este extrem de supraapreciat. Niciuna din felurile din meniul de degustare nu au fost in vreun fel remarcabile. Cand platesti o suma din 4 cifre pentru o masa de doua persoane, te astepti sa primesti ceva spectaculos. Iar servirea este o gluma. Chelnerii nici macar nu stiau despre ce vorbeau.”

Arzak
Un user a spus ca Arzak are o servire proasta si mancaruri deloc gustoase: “Nicio persoana din jurul nostru nu parea sa se simta bine. Nici persoanele de la receptie, nici chelnerii si nici oamenii de la mese. Nu se ridica la standardele de 3 stele Michelin.

Alinea
Un user considera ca este supraapreciat. “Inca radem pe seama mancarii sensibila la timp. Daca la inceput faceam poze cu mancare, apoi am inceput sa fac poze cu noi razand la vederea fiecarui preparat.”

The Ledbury
Numarul 10 in topul celor mai bune restaurante din lume din 2014 nu a impresionat deloc un user, care a spus ca este mult prea scump, mancarea dezgustatoare si servirea teribila.

Vezi aici si cum arata cele mai bune restaurante din lume!