Nu gati pe un gratar murdar

Pentru o mancare gustoasa, este esential ca gratarul pe care o prepari sa fie curat. Iar pentru asta, trebuie sa stii un truc: cel mai bine se curata atunci cand este fierbinte. Asa ca, pune-l 5 minute pe foc, pana se incinge, apoi curata-l cu o perie speciala si cu putina grasime. Daca nu ai inca, investeste intr-o perie pentru gratar de calitate.

Nu-l curata imediat dupa ce ai terminat de gatit

Ai terminat de gatit toata carnea si a ramas in urma un gratar negru, cu resturi de mancare arse. Nu le curata. Acestea iti protejeaza gratarul pana la urmatoarea utilizare. Lasa-l sa stea asta si curata-l inainte de a-l folosi, cum ti-am explicat mai sus.

Nu intoarce carnea mai mult de o data

Dungile care raman pe carne de la gratar sunt rezultatul unei singure intoarceri. Daca intorci carnea de mai multe ori, nu mai obtii acelasi rezultat. Si nu mai presa carnea pe gratar - ii scurgi toate sucurile continute si obtii un gratar uscat.

Nu te grabi cu mancarea la masa

Imediat ce carnea este gatita, mai las-o sa stea cateva minute inainte sa o savurezi. In acest timp, aceasta continua sa se gateasca, iar sucurile gustoase continute se distribuie uniform.