Vezi si cum a gatit Ana, in ziua 4, cartofi gratinati a la Julia Child

Supa asta, pe cat de complicat ii suna denumirea, pe atat este de simplu de realizat. Asta, bineinteles, daca va pregatiti totul din timp ... inclusiv timpul.

Eu planuiesm sa o gatesc seara doar ca mi-am dat seama in ultima clipa ca astazi este vineri. Problema cu vinerea este ca, sansele ca eu sa ajung acasa la o ora rezonabila pentru a gati, tind spre zero. Astfel, azi dimineata la ora 8:00 cand a sunat ceasul, in loc sa mai lenevesc in pat am zbughit-o spre dus si apoi spre magazinul din colt. Acelasi de la care am cumparat pana acum toate ingredientele necesare in acest proiect.

Lista de ingrediente, in functie de care mi-am facut lista de cumparaturi, arata asa:

  • 3 cartofi
  • 1 fir de praz mare sau 2 mai mici
  • sare
  • 1 litru supa de pui
  • 100 ml smantana lichida
  • chives pentru ornat (magazinul meu s-a lasat de adus chives inca de acum ceva luni asa ca am luat, in loc, niste patrunjel)

Va spuneam mai sus ca supa este extrem de usor de pregatit si nu v-am mintit :). Iata ce pasi trebuie sa urmati:

1. Se spala si se curata cartofii si prazul.

2. Se taie cartofii cubulete, prazul rondele si se pun la fiert intr-un litru de supa de pui (daca nu sunteti foarte prevazatori din fire, cu siguranta nu aveti provizii de supa la congelator; in cazul asta puteti face la fel ca mine: puneti un litru de apa la fiert impreuna cu un cub de supa de pasare).

3. Dupa vreo 25 de minute, cand legumele sunt fierte, se opreste focul. Se scot legumele din cratita si se paseaza, in mod normal cu un blender, in cazul meu cu un zdrobitor pentru piure (parca vroiam sa mai simt un pic din legume, sa nu le ascund chiar de tot in supa).

Se pune sare peste legumele pasate si se pun din nou in cratita cu supa.

4. Se adauga si smantana si se mai lasa la fiert, pe foc mic, cca 10 minute

5. Ar trebui sa lasati supa la racit si, inainte de a o manca, sa presarati o mana de chives maruntit.

Cum trebuia sa plec spre birou, nu am mai avut timp sa vad ce gust are rece dar stiu ca nici calda nu e rea :).

Bon Appetit!

Astazi, cu doua zile inainte de de finalizarea proiectului, am doua cadouri pentru voi:

- 2 exemplare ale cartii „Mastering the Art of French Cooking”, oferite de Books-Express in cadrul concursului „Julia Child 100”; detalii AICI

- Un videoclip foarte simpatic, un omagiu adus Juliei Child pe muzica celor de la Guns N’Roses, Sweet CHILD of Mine (frumos jocul de cuvinte)