La 15 kilometri distanta de Deva, intr-o gospodarie, o mama si fiica ei fac Lasca, adica taitei dupa o reteta veche de sute de ani, cu oua de casa, faina de la moara din sat si putin praf de sare.
"Se pune faina, se pune oul si un praf de sare. Nu se pune apa, nu se mai pune nimic"

Georgeta a inceput impreuna cu mama ei o afacere cu taitei de casa, sau lasca, cum ii spun localnicii: "Facem dupa o reteta foarte veche pe care bunica mea o facea in casa. Facea taietei atat pentru familie, cat si diverse evenimente - pentru nunti, botezuri si pomeni care aveau loc in sat, iar noi ne-am gandit daca tot e o traditie sa o transformam intr-o mica afacere", spune ea.

Tot pe gust mizeaza si o fabrica din Deva, care exporta in toata Europa tagliatelle din grau, cu hribi, galbiori, busuioc, spanac, busuioc sau boia. Difera mult de pastele traditionale ale caror substante sufera modificari, deoarece sunt uscate in 3-4 ore la o temperatura de peste 130 de grade.

Ingredientele folosite sunt toate certificate ecologic si cumparate de la producatorii agricoli locali. Pastele bio costa mai mult decat cele fainoase, dar sunt sanatate curata, spun producatorii. In fabrica, pretul unei pungi de 200 de grame este de 2 euro, insa in magazine se vinde la pret dublu.