“Scandalurile recente din piata alimentelor ne dovesc pentru a nu stiu cata oara ca industria alimentara e plina de secrete si minciuna”, declara corespondentul Stirilor ProTv Anca Nastasi. Tocmai de aceea, Anca a pornit in cautarea gustului pierdut, iar in editia din 24 martie a emisiunii Romania, te iubesc!, telespectatorii ProTv vor putea vedea o analiza minutioasa a meniului lor zilnic.

Tot mai preocupati de ceea ce pun pe masa, romanii au descoperit produsele traditionale. “Ingrijorati de lipsa de transparenta a industriasilor din domeniul carnii si satui sa cumpere aditivi chimici de sinteza, soia si substante injectate la pret de carne, plini de speranta oamenii s-au indreptat catre aceasta nisa”, spune Anca. 

Pentru a lamuri cat sunt ele de sanatoase, de curate, daca intr-adevar contin mai putin conservanti si cum ne apara autoritatile dreptul de a sti ce mancam, Anca a intrat in carmangeriile din tara. “Ii vedem si pe oameni la lucru, intram si in fabrica si va prezentam reteta industriala a crenvurstiului, best-seller al industriei mezelurilor. Cate ingrediente contine, cat la suta e carne si ce fel de carne este, vedeti duminica”, marturiseste corespondentul. “Tot atunci va prezentam sarurile si prafurile “must-have” in industria carnii, iar medicul oncolog ne explica ce efecte au acestea – conform studiilor medicale – asupra organismului uman”, mai precizeaza Anca Nastasi. 

Informatii suplimentare despre alimentele din galantare gasiti si pe pagina de Facebook a programului Romania, te iubesc!.