Mancarea japoneza de bar

Sushi si supele ramen vor face loc mancarii servite in “pub”-urile japoneze traditionale (numite izakaya). Sunt acele gustari de bar care merg foarte bine cu berea, cum ar fi frigaruile yakitori sau bucatile de tofu prajit.

Street food indian

Mancarea indiana este iute, aromata si se bazeaza pe sosuri consistente. Iar daca food truck-urile care servesc mancare non-indiana imprumuta cateva dintre aceste atribute, pot crea preparate “hibrid” foarte interesante. Noua ne surad deja ideile de burger cu cardamom si cuisoare sau de curry de miel servit in coaja de tacos.

Patru mese pe zi

Pe langa mic dejun, pranz si cina, se pare ca din ce in ce mai multe persoane vor incerca sa mai “strecoare” o a patra masa in programul lor de zi cu zi. Potrivit studiului, acest lucru deriva din adaptarea planului alimentar la programul incarcat de birou. Daca iei cina devreme, de ce sa nu mai mananci un sandvis cu branza inainte de a te duce la somn? Sau daca mergi la sala dupa programul de birou, de ce sa nu mananci o salata consistenta la cateva ore dupa pranz?

Sfarsitul erei carucioarelor

Supermarket-urile incep sa includa zone de luat pranzul / cina, zone dedicate consumului de alcool, ba chiar si zone de citit. Shopping-ul nu va mai fi singura activitate din interiorul unui supermarket, lucru care ar putea duce la reducerea numarului de carucioare uriase, in favoarea cosurilor usoare, care iti permit sa te plimbi prin cat mai multe zone din magazin.

Proteinele din vegetale

Alimentele bogate in proteine raman in tendinte, mai ales pentru ca din ce in ce mai multe persoane adopta regimuri alimentare bazate pe preparate vegetariene, alegand sa consume carne doar din cand in cand. Companiile mari si mici incearca sa adauge un “plus” de proteine in produsele lor, fie ca vorbim despre proteine provenite din grane, seminte, soia sau chiar alge.