1. Sarea si untul sunt peste tot
Sunt cele mai pretioase ingrediente ale bucatarilor. Sarea, pentru ca accentueaza gusturile, iar untul, pentru aroma deosebita pe care o da mancarurilor.

2. Bucatarii nu primesc bacsis
Doar chelnerii. De aceea chelnerii castiga mai bine decat bucatarii.

3. Nu pot lipsi oricand
Sunt la spital, in inchisoare sau... au murit. Cam astea sunt scuzele care le motiveaza absenta din bucatarie. In restul timpului, chiar daca sunt raciti sau sufera din dragoste, bucatarii trebuie sa fie la datorie.

4. Lucreaza 10 ore fara intrerupere
Cel putin zece ore. Uneori, se intampla sa se intoarca abia a doua zi acasa, adica dupa 24 de ore.  Si sa nu uitam ca in timpul asta stau in picioare.

5. Mananca foarte putin
Daca stau toata ziua in bucatarie, asta nu inseamna ca si mananca incontinuu. Din contra. Se spune ca bucatarii profesionisti mananca intocmai ca niste copii de 3 ani. Gusta foarte multe preparate si asta e tot.