Diferenta intre un ou la temperatura camerei si unul rece, abia scos din frigider, poate fi decisiva in aspectul si gustul prajiturii. Prin experimentul facut, America’s Test Kitchen a observat ca un blat facut cu oua reci este usor mai dens si are nevoie de 5 minute in plus pentru a fi copt.

Ouale reci pot fi o problema pentru blaturile care se bazeaza pe albusuri si galbenusuri batute spuma. Aceste prajituri cresc si devin pufoase tocmai datorita aerului incorporat prin timpul mixarii. Daca oul e prea rece, ouale nu vor incorpora aer, iar blatul va fi dens.

Chiar si in cazul prajiturilor in care ouale nu sunt batute inainte de a fi mixate cu restul ingredientelor e nevoie ca acestea sa fie la temperatura potrivita. De cele mai multe ori aceste blaturi contin si unt. Daca adaugi oua reci peste el, acesta se va intari putin ceea ce va impiedica distribuirea uniforma a ingredientelor.

Daca vrei sa incalzesti rapid ouale si sa le aduci la temperatura camerei pune-le intr-un bol si acopera-le cu apa calduta timp de 5 minute.