Pentru inceput, trebuie sa stii ca ai nevoie de o ciocolata de calitate. Nu orice ciocolata e buna pentru topit. Sortimentele de calitate sunt putin mai scumpe, dar isi merita fiecare banut pentru ca rezultatul va fi spectaculos. Asa se explica textura catifelata a pralinelor bune pe care le gasesti in magazinele gourmet.

Prin ciocolata de calitate trebuie sa intelegi o ciocolata cu un continut mare de unt de cacao. Untul de cacao are multa grasime, iar aceasta nu numai ca imbunatateste aroma si textura ciocolatei, dar o face si mai usor de topit (temperat) si de utilizat pentru a inveli in ea bomboane, prajituri sau alte dulciuri. Experimenteaza mai multe sortimente de la mai multe firme si citeste cu atentie etichetele.

Dupa ce ai topit ciocolata (invata aici cum sa temperezi ciocolata ca un profesionist), las-o sa se raceasca, aproximativ 20 minute. Abia pe urma poti sa te apuci de treaba. Umfla niste baloane si scufunda-le in ciocolata. Pe o foaie de copt, pune o lingura de ciocolata (care va fi baza cosuletului), apoi pune balonul inmuiat in ciocolata.

Cosuletul e gata cand balonul e bine fixat in ciocolata.  Poti sa pui apoi baloanele la frigider pana ce ciocolata e bine intarita.

Apoi, urmeaza partea distractiva: spargerea baloanelor :)

In functie de preferinte, poti umple baloanele cu fructe proaspete, budinca, inghetata, crema de branza, frisca sau orice iti trece prin cap. Mai multe idei, in galeria foto de mai jos.

Vezi cum se procedeaza exact in video-ul de mai jos:


Foto: stephanieskitchen.com, bakerella.com, Pinterest