Aici au comandat, ca de fiecare dată, o porție de scoici, la aperitiv, și nu mică le-a fost mirarea când au descoperit o perlă ce valorează mii de dolari.

Perla albă rară găsită într-o scoică are 8.8 milimetri și valorează o mică avere.

"E o șansă o dată în viață", spune Maria Spressler.

„Ajunsesem aproape la ultima scoică din cele 12 și, la un moment dat, am simțit că este ceva în neregulă. Miezul scoicii era mai greu decât mă așteptăm. Când am început să mănânc am simțit ceva în gură și am crezut că mi s-a rupt un dinte. Era de fapt o perlă”, a explicat Michael pentru CBS3. 

Deși perla ar putea fi vândută cu mii de dolari, cuplul nu intenționează să facă acest lucru. Vor să o păstreze ca amintire.

„Am mâncat până acum sute de scoici, dar nu am găsit niciodată așa ceva. Sunt foarte entuziasmată! Nu o vindem. Mi-ar plăcea să o montez într-o bijuterie frumoasă, poate o sirenă sau ceva nautic”, a declarat Maria Spressler. „Este o amintire frumoasă a acelei zile și ceea ce avem este atât de special”, a mai spus aceasta.

Nu numai că au descoperit o perlă spectaculosă și rară, dar norocul a dat peste ei fix când sărbătoreau o ocazie specială: 34 de ani de când s-au cunoscut și au venit pentru prima dată în restaurantul cu specific mediteranean din New Jersey.

Perlele sunt produse de un oganism viu, fiind rezultatul unui proces biologic prin care stridiile se protejează de agenții iritanți. Stridiile nu sunt singurele organisme care produc perle. Scoicile de râu și midiile pot produce perle, dar acest fenomen este mai rar. 

Captură video