Suntem fani ai quiche-urilor, ai tartelor sarate si ai legumelor. Asa ca am cautat o reteta care sa ii satisfaca pe toti, inclusiv pe cei care vor un pic mai multe proteine. Tarta cu broccoli si bacon de pe Taste.com.au ni s-a parut usor de pregatit si usor de adaptat daca nu iti doresti neaparat bacon in ea. In locul lui poti pune o alta leguma sau bucatale de carne de pui.

Ne-a placut ideea unui preparat care sa poata fi mancat si cald, si rece si care poate fi servit la orice masa, inclusiv la pachet pentru serviciu sau pentru picnic.

Ingrediente (pentru 4-6portii):

  • 260g faina
  • 130g unt rece taiat in cubulete 
  • 2-3 linguri apa rece 
  • 4 felii bacon, taiate bucatale mici
  • 65g Cheddar ras 
  • 1 broccoli mediu
  • 4 oua
  • 125ml smantana lichida grasa

Framanta untul cu faina pana cand amestecul capata aspect granulos. Adauga pe rand cate o lingura de apa pana cand poti sa aduni aluatul intr-o bila. Pune-l la rece invelit in folie alimentara de plastic cel putin 15-20 de minute.

Intinde-l intr-o foaie cu grosimea de 5mm si aseaza-l intr-o tava de tarta ( diametrul 23). Taie aluatul in exces de pe margini si pune tava la frigider timp de 30 de minute.

Intre timp prajeste baconul, la foc mediu, timp de cateva minute pana cand se rumeneste. Scoate-l pe servetele de hartie.

Incinge cuptorul la 200C si coace aluatul in orb pentru 15 minute, apoi inca 5 minute fara greutati. Redu temperatura la 160C.

Presara jumatate din bacon si cheddar pe baza tartei, apoi aseaza bucati de broccoli blansate un minut peste bacon si cheddar. Bate ouale si smantana intr-un bol si toarna totul peste broccoli. Presara restul de bacon si cheddar. Coace tarta 25-30 de minte sau pana cand amestecul cu ou se incheaga.

Verdict: Aluatul este foarte usor de facut si in ciuda minutelor bune in care sta la frigider, timpul de gatire si pregatire efectiva nu este foarte lung. Ne-a placut broccoliul inmuiat de caldura cuptorului si amestecul pufos de ou si cheddar.