O portie de spaghete nu e niciodata refuzata. Nici noi n-am putut sa spunem nu unei astfel de retete. Am ales-o de pe site-ul Cooking Creation pentru ca ne-a inspirat sosul arrabiata picant si ne-a placut ideea ca poti pregati chiftelutele si cu o zi inainte.

Este o masa consistenta care poate fi adaptata dupa placerile fiecaruia. Chiftelele pot fi pregatite si din carne de pui sau porc, iar sosul poate fi cat de picant iti doresti, adaugand mai mult sau mai putin ardei iute. Iar daca esti fan al felurilor vegetariene, poti sa servesti pastele doar cu sos.

Ingrediente (pentru 4 portii):

Pentru chiftelute:

  • 450g carne de vita tocata
  • 1 ou
  • 30g pesmet
  • ¼ lingurita sare
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 linguri ulei masline

Pentru sos Arrabbiata:

  • 60ml ulei de masline 
  • ½ ceapa tocata marunt
  • 1 catel usturoi tocat marunt
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 40g pasta rosii 
  • 400g rosii in suc propriu
  • patrunjel proaspat tocat 
  • ½ lingurita zahar
  • sare si piper
  • 1-2 linguri vin alb sec

Pregateste chiftelutele amestecand intr-un bol carnea tocata, oul, pesmetul, sare si parmezen. Formeaza din amestec chiftele mici si rotunde si prajeste-le in uleiul incins, pana cand se rumenesc.

Intre timp, pregateste sosul. Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul. Adauga ardeiul iute, pasta de rosii, rosiile tocate si lasa pe foc mediu cateva minute. Pune si busuiocul, ½ linguirita zahar, sare si piper dupa gust si vinul alb.

Lasa-le sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand. Dupa cateva minute adauga patrunjelul tocat. Cand sunt gata chiftelele pune-le in sos si lasa-le la foc mic 15-20 de minute.

Fierbe 350-400g spaghete al dente si amesteca-le cu sosul cu chiftele. Serveste-le fierbinti.

Verdict: Nu se gateste in 10 minute, dar merita efortul. Atentie la cantitatea de fulgi de ardei uite pe care o folosesti. Daca nu esti fan al gustului picant, mai bine pui jumatate sau renunti la ei de tot. Poti inlocui fulgii de ardei cu un ardei iute. Ne-a placut aroma de parmezan pe care am gasit-o in chiftelele fierbinti.