Vara ne place sa ne rasfatam cu salate. De orice fel! Dar parca ne-am saturat de aceleasi combinatii clasice: salata verde, rosii, castravete, ardei. Avem un ingredient favorit pe care ne-am dorit sa il incorporam in salate bune: nautul. Cum nu-l stim decat din humus ne-am gandit ca varianta de boabe fierte adaugate in salate este o varianta pentru o masa satioasa.

Am gasit o reteta pe placul nostru in revista Country Living, in care nautul fiert este combinat cu boabe de porumb, alt ingredient pe care il iubim vara, si bucatale de feta.

Ingrediente (pentru 8 portii):

  • boabele de la 5 porumbi mici
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 200g castraveti tocati in cubulete
  • 200g naut fiert (din conserva)
  • 110g nuci prajite, tocate
  • 60ml suc proaspat de lamaie
  • 3 linguri oregano proaspat tocat
  • 3 linguri
  • ulei de masline
  • 1 catel usturoi tocat marunt
  • 120g feta faramitata

Unge porumbul cu ulei de masline, condimenteaza cu sare si piper si coace-l pe gratar in jur de 15 minute. Dupa ce se raceste curata boabele de pe ei. (Testul nostru a aratat ca poti folosi si boabe din conserva de porumb pe care sa le rumenesti intr-o tigaie unsa cu ulei.)

Pune boabele de porumb intr-un bol alaturi de castravetele tocat cubulete, nautul scurs si nucile tocate.

Pregateste separat un dressing cu sucul de lamaie, oregano, ulei de masline si usturoiul tocat. Toarna-l peste legumele din bol si amesteca. Inainte de servire adauga bucatele faramitate de feta.

Verdict: Noua ne-a placut tocmai pentru ca este usor de pregatit si nu presupune tehnici complicate. Ne-a placut combinatia de texturi dintre castravete, naut si feta. Am pus alaturi de ea tortillas rumenite. Am adauga si mai multe ierburi aromatice data viitoare si credem ca poate fi incercata cu orice tip de branzeturi.