Intre o felie de cascaval, cheddar sau raclette in stare naturala si unele topite in caldura cuptorului noi alegem a doua varinata si suntem siguri ca multi ne sustin parerea.

Este o chestie de stiinta mai degraba decat de gust pentru ca branzeturile supuse procesului de incalzire capata o textura cremoasa pentru ca proteine din lapte isi chimba structura. Iar partea asta cremoasa e pe placul papilelor noastre gustative. Si daca nu ne credeti, va spunem ca niste cercetatori olandezi au stabilit ca exact textura, vascozitatea si omogenitatea branzeturilor inmuiate de caldura sunt mai atragatoare pentru gust.  In plus, organismul raspunde prin senzatie de placere atunci cand consumam grasimi, iar brazeturile moi si calde mustesc cu acest ingredient atat de placut.

Daca te-am convins ca e in regula sa iti placa tot ceea ce contine branzeturi topite suntem siguri ca n-ai sa refuzi ideea pe care am gasit-o pe blogul Grilled Cheese Social.

Un sandvish cu branza calda facut in prajitorul de paine. Singurele reguli: branza feliata cat mai fin, un prajitor intors pe-o parte si vigilenta maxima cand sar feliile.

 

 

Te provocam sa incerci si sa ne spui daca ai reusit!