Supa de pui reprezinta o metoda traditionala de a trata raceala, folosita in toate culturile, din diferite colturi ale lumii. Desi nu se stie motivul care sta in spatele acestei alegeri, stim cu siguranta ca supa te hidrateaza in acele momente cand nu simti nevoia sa bei apa, elimina secretiile nazale, iar legumele aduc in corp multe vitamine. Considerata in trecut “penicilina evreiasca”, supa de pui “spala” corpul de  microbii care au declansat raceala.

Ba mai mult, exista si dovezi stiintifice care sustin ca supa de pui calmeaza simptomele racelii si poate contribui la tratarea ei. Dr. Stephen Rennard, un expert pulmonar la Centrul Medical al Universitatii din Nebraska, a descoperit ca aceasta supa contine proprietati anti-inflamatoare importante.

Vestea buna este ca supa de pui este, probabil, cel mai usoara – o poate prepara absolut oricine. Trebuie doar sa fierbi un pui intreg in apa, in care sa adaugi foi de dafin si boabe de piper. Cand puiul este fiert, il scoti din apa si il rupi in bucati mai mici. Pana faci asta, esti liber sa adaugi in supa orice alte legume iti doresti, plus taitei. Apoi, trebuie doar sa adaugi inapoi carne de pui si supa e gata!