Inainte sa te apuci de treaba, trebuie sa stii ca ingredientele de baza sunt trei la numar: pui, sare si caldura. Apoi, cu cat ai mai multe ingrediente la indemana, cu atat vei obtine un gust mai bun.

Iata care sunt pasii:
1. Dupa ce ai spalat bine puiul de excesul de grasimi si l-ai curatat de pene (daca mai avea), usuca-l bine cu un prosop de hartie. In timpul asta, pune cuptorul la incalzit, la 260 grade Celsius.

2. E timpul sa-i dai gust acestui pui. Condimenteaza-l cu generozitate, atat pe exterior cat si pe interior, cu sare si piper. Apoi, urmeaza partea cea mai distractiva in care trebuie sa-l umpli cu toate plantele si legumele aromatice pe care le ai la indemana: ceapa, usturoi, lamaie, salvie, cimbru.

3. Pune puiul la cuptor, intr-un vas pentru cuptor, cu pieptul in sus.  Pune-l in partea de jos a cuptorului, la al doilea nivel. Ca regula generala, trebuie sa-l lasi cate 10 minute pentru fiecare 450g. Dupa primele 10 minute, misca puiul cu o spatula de lemn ca sa nu se lipeasca. Potrivit editorilor Food52, nu e nevoie sa pui nici unt, nici ulei.

Este cea mai simpla reteta de pui la cuptor, care ii apartine Barbarei Kafka, jurnalista, bloggerita si autoare a mai multe carti de gatit, printre care si una specializata pentru gatitul la cuptor.

Sursa: food52.com