Cu toate acestea, atunci când găsești combinația perfectă, vei avea parte de o experiență culinară unică, pe care îți vei dori să o repeți cu prima ocazie.

În continuare, vei descoperi câteva recomandări de care trebuie să ții cont atunci când asociezi această băutură cu diferite feluri de mâncare. Ține cont de sfaturile de mai jos și vei reuși să creezi o masă deosebită, care să îi satisfacă până și pe cei mai pretențioși oaspeți!

Care sunt felurile de mâncare compatibile cu această băutură?

Despre această băutură alcoolică se spune că are o personalitate foarte puternică, în sensul că are o aromă tare și un gust unic. Din acest motiv, este recomandat să fie combinată cu mâncăruri care să îi completeze caracteristicile mai degrabă decât cu cele care i le imită. Iată câteva feluri de mâncare ideale pentru acest aspect!

Ciocolată

Dacă ai vizitat vreodată o distilerie sau ai participat la o degustare de whisky, știi deja că această băutură este adesea servită alături de ciocolată. Explicația constă în faptul că amestecul de unt și cacao are darul de a sublinia aroma unică a tăriei.

Savurează un pahar de Macallan, o băutură cu aromă de portocale, caramel și trufe de ciocolată albă, alături de un sufleu de ciocolată și vei avea parte de o experiență unică. De asemenea, Glenrothes, produs de malt masterul John Ramsay, este un sortiment care merge de minune alături de câteva pătrățele de ciocolată exotică!

Carne de porc

Altă asociere de succes este cea dintre whisky și carne de vânat sau friptură de porc. Când servești cotlete sau costițe de porc, este recomandat să optezi pentru un bourbon dulce, de tip Rye, cum sunt cele produse de Hogs, Rittenhouse sau Bulleit.

Friptura se potrivește de minune cu un pahar de Auchentoshan alături, iar carnea de vânat este mult mai savuroasă când este savurată împreună cu o băutură ușoară, cu caracter rotund, cum este cea produsă de brandul irlandez Tullamore Dew.

Brânză sau cașcaval

O combinație cu care nu ai cum să dai greș este cea dintre whisky și diferite tipuri de brânză sau cașcaval. Este recomandat să optezi pentru un brand precum Ardberg atunci când consumi un tip de brânză puternic, cum ar fi Roquefort sau brânza cu mucegai.

Pentru brânzeturi fine, precum brie, poți încerca o aromă mai dulce cum este Glenmorangie. De asemenea, această băutură poate fi folosită pentru a prepara o rețetă delicioasă de cremă de brânză, plăcintă cu mascarpone și chiar un cheesecake cu miere.

Sushi

Nimeni nu ar trebui să fie surprins de asocierea nemaipomenită dintre whisky și sushi. Cea mai populară alegere este cea reprezentată de Ardberg, însă se pare că și brandul japonez Yamazaki se potrivește cu tonul și somonul care stau la baza diferitelor rețete de sushi și sashimi.

Găsești toate băuturile alcoolice menționate în acest articol și multe altele în magazinul online www.beicevrei.ro. Încearcă toate asocierile culinare sugerate aici și bucură-te de o experiență unică, de care te vei îndrăgosti pe loc!