Dacă ar trebui să descriem în doar două cuvinte calitățile principale ale unui semineu electric, cu siguranță acelea ar fi design și confort. Când ai nevoie de acel ceva în plus iar spațiul în care locuiești nu este suficient de mare pentru a permite instalarea unui șemineu pe lemne sau poate pur și simplu îți dorești să trăiești experiența momentelor speciale la gura unui foc de lemne în propria sufragerie, la un cost considerabil mai mic, atunci șemineul decorativ devine alegerea perfectă. În funcție de stilul și particularitățile locuinței, dar și de preferințele fiecărui client în parte, specialiștii în soluții alternative de încălzire de la PEFOC, vă pun la dispoziție o întreagă gamă de modele unice de șeminee decorative ce respectă cele mai înalte standarde de calitate, design și performanță, la prețuri mult mai mici decât șemineul tradițional pe lemne. 

Dar înainte de a vorbi despre avantajele modelelor decorative care se împart în două mari grupe principale: bioșeminee și șeminee electrice, ar trebui să știi că, febra reducerilor de Black Friday a lovit serios și în prețurile tuturor șemineelor decorative din stocul Pefoc.ro, Așa că, nu rata aceasta ocazie unică de a-ți face un cadou inedit pentru tine, familia sau persoana iubită din viața ta!

Bioșemineul, cunoscut și sub denumirile de șemineu cu bioetanol, șemineu cu etanol sau șemineu fals este un model de șemineu care folosește ca și combustibil o soluție ecologică, prietenoasă cu mediul înconjurător și sănătatea celor din jur: bio-etanol sau alcool denaturat. Datorită acestui fapt, remarcăm deja și primele avantaje în comparație cu o soluție de încălzire pe bază de combustibili fosili, acelea care derivă din faptul că, bioșemineul nu necesită prezența unui coș de fum. 

Deși arderea se face cu flacără reală, aceasta este una curată, fără emisii nocive, miros deranjat sau depuneri de cenușă. Instalarea este posibilă în orice loc din cameră, grădina ta sau terasa unui resturant și în plus, pot funcționa doar cu rol decorativ, fără funcția de încălzire. Practic, indiferent de anotimp și vremea de afară, te poți bucura de atmosfera magică, tipică unui șemineu veritabil, dar fără inconveniențele legate de mentenanță, curățenie sau gestionarea lemnelor de foc. 

Aceleași beneficii le regăsim și în cazul șemineelor electrice, ce reușesc să reproducă atmosfera unui semineu lemne tradițional, în confortul propriului tău apartament de la bloc, dar fără dezavantajele specifice. Șemineele electrice de apartament sunt echipate cu un panou special din sticlă, unde imaginea flăcării este afișată printr-o proiecție virtuală de lumină (tehnologie cu leduri 3D). De îndată ce l-ați conectat la sursa de electricitate, șemineul este gata de utilizare, oferindu-vă posibilitatea să vă bucurați de experiența unei călătorii în timp, cu mintea la soba sau șemineul pe lemne din căsuța călduroasă a bunicilor, unde obișnuiați să vă petreceți vacanțele de iarnă din copilărie.

Consumul de energie al unui șemineu electric, depinde în totalitate de caracteristicile pe care le utilizați. Dacă folosiți șemineul doar pentru decor, atunci consumul de energie va fi asemenea celui consumat de un singur bec cu LED. Șemineele electrice sunt multifuncționale, ușor de montat și extrem de versatile. De exemplu, puteți regla căldura pe diferite nivele sau puteți să o opriți de tot, vă puteți juca cu forma, luminozitatea și frecvența flăcărilor virtuale și toate acestea, cu o simplă acționare de telecomandă. 

În gama propusă de specialiștii Pefoc.ro, pe lângă modelele de șemineu electric prevăzute cu sistem audio, ce reușesc să reproducă fidel zgomotul generat de lemnele care ard domolit pe foc, găsiți și un model unic în țară de gratar de gradina Big Green Egg. Ceramica specială kamado de inspirație antică, alături de specificațiile tehnice avansate folosite inclusiv de NASA, vă vor oferi o experiență a gătitului în aer liber - indiferent de vremea de afară - demnă de un veritabil masterchef al grill-ului american. Familia ta va fi surprinsă cu adevărat de talentul tău gastronomic, oferindu-ți un motiv în plus de a petrece momente fericite, marcate de voie bună și mese încărcate cu preparate gătite perfect.