Nivelul de energie scade, la fel și poftă de viață, fiind momentul oportun pentru începerea unei cure de detoxifiere cu păstura. Este estential să optăm pentru produse naturale, care nu ne afectează modul de funcționarea a organismului, ci o îmbunătățesc. Produsele albinelor sunt și în acest sens alături de noi, ajutându-ne să fim plini de energie zi după zi.

Ce este detoxifierea și cum ne ajută produsele apicole în acest proces?

Detoxifierea organismului este de multe ori înțeleasă greșit, fiind asociată cu o cură de slăbire și cu eliminarea unui număr de kilograme. Detoxifierea înseamnă mai mult decât atât, iar pe lângă slăbire este o modalitate perfectă de prevenire a afecțiunilor, purificare a organismului, creștere a nivelului de energie, cât și pentru redarea strălucirii pielii și a părului.

Deși curele de detoxifiere sunt recomandate după sărbători sau după o vacanță, detoxifierea cu produse apicole poate fi urmată oricând. Acestea reprezintă un ajutor eficient în procesul natural de detoxifiere a organismului, motiv pentru care pot fi consumate zilnic, alături de fructe și legume.

Păstura este unul dintre cele mai benefice produse ale albinelor, fiind recunoscut în popor și că „pâinea albinelor”. Este un superaliment care oferă organismului uman aproximativ toți nutrienții necesari pentru o bună funcționare. Ajutorul pe care această îl oferă în procesul de detoxifiere se datorează conținutului bogat în fitohormoni, polifenoli cu efect antioxidant și a substanțelor active. Mai mult decât atât, găsim o sursă generoasă de vitamine, minerale, aminoacizi și enzime care contribuie la dozarea cu energie, vitalitate și asigura de asemenea o bunăstare generală.

Fiind un bio-stimulator, se recomandă adoptarea unei astfel de cure de detoxifiere cu precădere persoanelor cu afecțiuni digestive, de la colițe sau enterocolite, până la probleme cu tranzitul intestinal sau afecțiuni ale colonului. Acest tip de detoxifiere este unul profund, însă în același timp, blând și de mare efect. Efectele pe care le are o astfel de cură asupra sănătății și vitalității organismului sunt numeroase, însă printre cele mai importante se numără:

  • Detoxifierea organismului
  • Protejarea tubului digestiv și stimularea digestiei
  • Protejarea organismului de afecțiunile imunologice
  • Încetinirea proceselor de dezvoltare tumorală, combaterea efectelor adverse la radio și chimioterapie
  • Prevenirea și tratarea afecțiunilor hepatice
  • Acționarea că antibacterian antiinflamator
  • Reducerea trigliceridelor și colesterolului rău din sânge
  • Reglarea nivelului de zahăr din sânge
  • Protejarea și refacerea florei intestinale
  • Tratarea carențelor și prevenirea anemiilor
  • Diminuarea stresului și stărilor de oboseală
  • Întărirea sistemului imunitar

Pe lângă beneficiile enumerate mai sus, consumul zilnic al produselor apicole contribuie considerabil la asigurarea energiei și a stării de bine pe întreagă durata a zilei. Consumul în mod regulat este benefic așadar în menținerea sănătății pe termen lung, cât și în prevenirea numeroaselor boli. Efectele sunt cu atât mai mult vizibile atunci când adăugăm în cură și alte produse apicole, precum lăptișorul de matcă.

Fiind unul dintre cele mai importante și puternice produse apicole, ajută în bună funcționare a organismului și redă vitalitatea și energia de care avem nevoie zi de zi. Este un tonic natural, cu efecte miraculoase asupra stării de sănătate, întrucât ajută la creșterea imunității și la dezvoltarea intelectului și a puterii de concentrare. De-a lungul anilor consumul de lăptișor de matcă s-a dovedit a fi extrem de eficient în îmbunătățirea memoriei. Cu atât mai mult acesta este recomandat școlarilor, întrucât îmbunătățește memoria și crește capacitatea de concentrare și de asimilare a informațiilor.

Pentru a ne asigura că ne bucurăm de efectele acestor superalimente pe termen lung, putem începe cu o cură de 6-9 săptămâni în care să consumăm câte 1-2 lingurițe pe zi, cură pe care o putem repetă de două ori pe an. Perioadele din an în care putem adopta o asemenea cură pot fi începutul și finalul sezonului rece, însă consumul nu este contraindicat în celelalte perioade. De asemenea, acestea pot fi consumate și zilnic, câte o linguriță pe zi dimineață, atât de către adulți cât și de către cei mici. Este necesar însă să avem și un regim alimentar adecvat, să consumăm alimente sănătoase, cu un nivel ridicat de minerale și vitamine necesare organismului, să ne hidratăm și să ne odihnim suficient.