În vreme ce unii consideră că este un ingredient modificat genetic care trebuie evitat, alţii consideră că este foarte sănătoasă şi nutritivă. Vom vedea în continuare ce este de fapt tofu, efectele sale asupra sănătăţii, şi beneficiie unui produs de calitate percum tofu organic de la Clearspring

Ce este tofu

Tofu este un aliment realizat din lapte de soia condensat şi presat în blocuri albe solide, asemeni brânzeturilor. Se spune că a fost descoperit accidental în urmă cu mai bine de 2.000 de ani de un bucătar chinez, care a amestecat un lot de lapte proaspăt de soia cu nigari. Nigari este reziduu rămas în urma extragerii sării din apă de mare şi un coagulant puternic mineralizat. Acesta are rolul de a solidifica tofu şi a-l face să îşi păstreze forma.

Ce ar trebui să ştim despre soia

Majoritatea boabelor de soia provin din agricultura din SUA, o proporţie foarte mare fiind modificate genetic. Cu toate că produsele modificate genetic sun controversate, până în prezent nu s-a putut dovedi că sunt dăunătoare sănătăţii. Cei care se tem de acest lucru, însă, pot opta pentru tofu organic care face parte din gamă de produse naturiste Clearspring şi este considerat sigur pentru consumul uman.

Tofu Clearspring - un aliment nutritiv valoros pentru o alimentaţie echilibrată

Tofu organic de la Clearspring este bogat în proteine şi conţine toţi aminoacizii esenţiali de care organismul are nevoie. De asemenea, acesta oferă grăsimile sănătoase, carbohidraţii şi multe vitamine şi minerale. 

Valoarea nutritivă pentru 100 grame de tofu organic

Faptul că 100 de grame de tofu organic, precum cel de la Clearspring, are doar 70 de calorii, îl recomandă ca un aliment sănătos bogat în nutrienţi: 8 gr proteine, 1 gr fibre, 4 gr grăsimi sănătoase, 31% din doza zilnică recomandată de mangan, 20% din doza zilnică recomandată de calciu, 14% din doza zilnică recomandată de seleniu, 12% din doza zilnică recomandată de fosfor, 11% din doza zilnică recomandată de cupru, 9% din doza zilnică recomandată de magneziu, 9% din doza zilnică recomandată de fier şi 6% din doza zilnică recomandată de zinc.

În concluzie, tofu este sărac in calorii şi bogat în proteine şi grăsimi. De asemenea, conţine multe minerale şi vitamine importante.

Tofu are numeroase efecte benefice

Conţinutul mare de izoflavone din tofu reduce inflamaţia vaselor de sânge şi creşte elasticitatea acestora, reglează colesterolul şi scade riscul bolilor de inimă.

Tofu conţine saponine care au efect protector asupra sănătăţii inimii.

Studiile au relevat că femeile care consumă tofu organic cel puţin o dată pe săptămână au un risc de cancer de sân cu 48 - 56 % mai mic.

Bărbaţii care consumă cantităţi mari de tofu prezintă riscuri cu 32 - 51% mai mici de cancer de prostată.

Izoflavonele din soia ajută la reglarea glicemiei şi reduc riscurile de diabet.

Are beneficii pentru sănătatea oaselor şi reduce pierderile osoase, în special în cazul femeilor aflate la menopauză timpurie.

Îmbunătăţeşte memoria şi funcţiile creierului.

Bucură-te şi tu de beneficiile consumului de tofu şi alege un produs superior, rafinat şi savuros precum cel de la Clearsping.