Planificarea și amenajarea zonei de dining depind de preferințele personale, dar și de câteva caracteristici structurale și de design interior. Practic, un dining nu are mari cerințe, însă, necesită puțină atenție pentru a fi amenajat în mod corect. Iată ce ar trebui să faci:

Planifică zona de dining

Înainte de a te apuca de treabă, este important să ai în vedere locul cel mai potrivit pentru a realiza această zonă de dining. De preferat ar fi să alegi un spațiu cu intrare separată, departe de agitație, dar și de locuri de odihnă. Va trebui să ai în vedere și dimensiunea spațiului, raportându-te la numărul de persoane care ar putea să te viziteze într-un astfel de context. Vei avea nevoie de spațiu, de o masă încăpătoare, dar și de loc de trecere, pentru a asigura confort total pentru toată lumea. 

Stilul camerei alese

Stilul este foarte important, deoarece el oferă confortul și eleganța specifică unui astfel de moment. Va fi nevoie să te gândești la pardoseală, mobilă sau decorațiuni, în funcție de personalitatea de grup sau chiar de preferințe individuale. 

Pardoseala

Pardoseala este ușor de ales deoarece. În general, indiferent dacă este vorba despre un dining în care se servește masa sau doar se adună prietenii pentru un board game, cea mai eficientă soluție rămâne parchetul. Acesta va oferi un finisaj cald și primitor și se va potrivi indiferent de stilul camerei. Vei avea nevoie, așadar, de măsurători, de parchetul gata ales, de folii pentru izolatia parchetului și de plinte și adezivi. 

Mobilierul 

Mobila pe care o alegi depinde foarte mult de felul în care vrei să arate camera. Dacă optezi pentru clasic, atunci mobilierul trebuie să aibă linii fine și elegante și, pe alocuri, o oarecare patină care să evidențieze frumusețea acestui stil încă actual. Culoarea predominantă rămâne maro, cu nuanțe specifice de bej, în concordanță cu materialul pe care se pune cel mai mare accent în stilul clasic- lemnul. 

Dacă optezi pentru o cameră modernă, atunci va trebui să ai în vedere mobilă modernă, abstractă, cu muchii și linii care să contureze actualitatea. Mobilierul simplu, organizat și colorat în nuanțe îndrăznețe poate fi o alegere perfectă pentru diningul tău. 

Decorațiunile

Dacă pentru stilul clasic va trebui să alegi candelabre sau articole specifice acestuia, stilul modern este mai permisiv. Decorațiunile atipice, fără o formă clar definită, reprezintă o alegere foarte bună pentru diningul tău. Un lampadar, o canapea de relaxare, perdeaua simplistă și o draperie elegantă, în nuanțe de galben muștar și turcoaz, ar putea aduce un strop de relaxare, din punct de vedere vizual. 

Alege iluminarea potrivită

Felul în care este luminată o astfel de cameră este important deoarece el contribuie la starea de confort senzorial oferită invitaților. Indiferent de tipul camerei, de stil sau de mobilare, este necesar să asiguri un iluminat corect, care să se bazeze mai mult pe lumina caldă și nu pe cea rece. Lumina caldă aduce o stare de relaxare și de confort care contribuie la starea generală din timpul întâlniri. 

Diningul poate fi amenajat în orice cameră a casei tale, însă, este nevoie să asiguri accesul facil către acesta, tocmai pentru a nu pierde timp la trecerea dintr-o cameră în alta. Asigurând aceste aspecte, zona ta de dining va arăta excepțional, iar tu vei fi fericit de alegerile făcute. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/RLIhzcnl7IQ