De cele mai multe ori le ocolim pentru ca avem senzatia ca tot ceea ce e procesat si sta inchis intr-o cutie este si plin de ingrediente nesanatoase. Regula nu se aplica, insa, pentru orice fel de conserve gasesti la magazin. Iar daca citesti cu putina atentie etichetele si ai grija sa nu contina munti de sare, conservele cu fasole, naut, linte, mazare, ton sau sardine, pot deveni cel mai bun prieten in bucatarie.

Una din conservele noastre preferate contine rosii in suc propriu sau in bulion. Sunt aromate, gustoase si oricand la dispozitie cand ai nevoie de ele pentru un sos de paste sau pentru o mancare. Sunt mult mai bune decat rosiile pe care le gasesti proaspete in extrasezon care nu au niciun gust. Iti propunem sa le incerci intr-o reteta de sos pentru tagliatelle.

O conserva de naut poate fi transformata intr-un hummus delicios sau o salata cu alte legume.

Tonul din conserva poate fi adaugat extrem de rapid in salate.

Lintea deja fiarta din conserva se poate adauga in supe satioase.

Sardinele isi fac loc intotdeauna intr-o portie de paste sau intr-o salata.

Fasolea boabe din conserva poate tine locul unei mese cu carne pentru ca are proteine bune. O poti pune in salate sau in burittos.