Pentu unii ar putea să nu sune foarte apetisant, dar ar putea fi o veste bună pentru mediu. În iunie, o companie a arătat prima friptură tipărită 3D din lume, iar acum lanțul de fast-food KFC a anunțat un plan similar, de această dată cu nuggets 3D.
 
Pentru asta, KFC s-a asociat cu o companie rusească de biotehnologie, denumită 3D Printing Solutions. Proiectul este intitulat „Carnea viitorului” și are drept scop crearea „primului nugget de pui produs în laborator.” 
 
Într-un comunicat de presă, KFC spune că procesul va folosi „celule de pui și material vegetal, permițându-i să reproducă gustul și textura cărnii de pui”. Compania susține că porția de nuggets 3D va fi „cât mai aproape posibil de original, atât ca gust, cât și ca mod de prezentare”.

 

Care sunt avantajele imprimării alimentelor 3D?
 
Deși nuggets-urile de pui produse în laborator s-ar putea să nu fie pe gustul tuturor, inovația vine în condițiile în care numeroase companii de fast-food sunt invitate să analizeze impactul asupra mediului al producției lor, atât în ceea ce privește creșterea animalelor, cât și în ceea ce privește transportul materiei prime.
 
 
Lanțul de fast-food susține că „biomeat”-ul său va elimina aditivii folosiți în agricultura tradițională și va crea un „produs final mai curat”. Cu toate acestea, foarte mulți fani KFC au reacționat pe rețelele de socializare cu mesaje precum: "KFC vrea să ne omoare, vor să facă nuggts 3D."

PE PRO TV PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE:

FOTO: SHUTTERSTOCK

Tags: KFC, 3D, nuggets