Pe lângă mult sport, Joe Biden mai are o regulă de aur: nu consumă băuturi alcoolice. Prin urmare, nu este de mirare că are un tonus foarte bun, la vârsta la care alții sunt de ceva vreme la pensie și se plâng de o mulțime de dureri și neajunsuri fizice.

Joe Biden este un gurmand, însă acest lucru nu și-a pus deloc amprenta pe forma sa fizică. Spre exemplu, nu ai crede că Biden este un amator de fast food, înghețată sau de un mic dejun copios. Pe meniul actualului președinte american din timpul campaniei pentru postul de vicepreședinte din 2012 se regăsea, spre exemplu, un mic dejun „lumberjack”: clatite, bacon, cârnați, ouă, cartofi și pâine prăjită. O adevărat bombă calorică!

Joe Biden este aproape dependent e înghețată

Liderul de la Casa Albă mărturisea în 2016 ca este un mare amator de înghețată. A recunoscut-o chiar în cadrul unui discurs, în 2016: „Mă numesc Joe Biden și iubesc înghețata. Toți credeți că asta e o glumă, dar nu e. Mănânc mai multă înghețată decât trei oameni la un loc. Deodată”. Și se pare că nu a exagerat deloc, dat fiind faptul că pe documentele financiare din timpul campaniei electorale, între august 2019 și septembrie 2020 echipa lui Biden a plătit nu mai puțin de 12.546 dolari pe o anumită marcă de înghețată.

Înghețata nu este singurul dulce preferat de Joe Biden. Președintele SUA nu spune niciodată nu la prăjiturele, budincă de orez, plăcintă cu piersică, șarlotă, cheescake, plăcintă cu cremă de cocos sau desert cu căpșune.

Joe Biden e fan paste și sandvișuri

Ieșind din zona dulciurilor, preparatul preferat al lui Joe Biden sunt pastele, în special cele numite Angel Hair Pomodoro.

Afinitatea lui Joe Biden pentru bucătăria italiană nu este o întâmplare. Soția sa, Jill, provine dintr-o familie cu origini în Sicilia și gătește des acasă preparate cu origine italiană. Dintre toate mâncărurile făcute de soția sa, Biden pur și simplu adoră puiul cu parmezan. Acest preparat este unul tradițional în familia Biden; Jill obișnuia să îl facă des pentru copiii lui Joe, Beau și Hunter, pe care i-a înconjurat mereu cu dragoste și a vrut să-i facă să se simtă răsfățați și în siguranță, după ce și-au pierdut mama și sora mai mică într-un tragic accident.

Deși este în mod evident un amator de fast food (opririle pentru pizza sunt destul de dese când se deplasează undeva), Joe Biden nu exclude nici legumele din dieta sa. De-a lungul timpului, în meniurile de la diferite evenimente s-a putut observa că Biden mănâncă salată cu avocado, salată cu ton, salată Caprese sau supă de legume.

Pe lista mâncărurilor preferate de Joe Biden se află și banalele sandvișuri, sub orice formă: hot dog, cheesburger, sandviș cu unt de arahide și jeleu sau „Dagwood” (un sandviș înalt, cu multe straturi de pâine, carne, brânză și condimente).

Sursa foto: profimedia images