Ingrediente:

  • 500g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 200-220 ml apa calduta

Mod de preparare:

Framantam in tihna acest aluat, fara graba, sa nu-l enervam. Pentru un robot de framantat aluatul sunt suficiente 5 minute.

Apoi, il lasam sa se odihneasca la caldurica, acoperit cu un prosop de bucatarie, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a stat la dospit, formam 6 bile pe care le crestam frumos cu un cutit, le asezam in tava de cuptor, apoi le mai lasam 10 minute la dospit.

Le punem la cuptor la 180 grade Celsius, timp de 20 minute. Cu 5 minute inainte sa le scoatem din cuptor, nu uitam sa le ungem cu un picul de ou batut.

Si acum ca s-au facut dolofane, le scoatem si ne bucuram de ele. Sunt perfecte pentru zilele in care ne trezim cu chef de bucatarit si mai putin chef de iesit din casa.

Cu drag, 

Jesica.