Măsuri extreme

Cei peste 13.000 de atleți și jurnaliști prezenți la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing își vor lua masa într-un „circuit închis”, în care roboții vor fi cei care vor prepara și livra mâncarea.

S-a a pus deja în funcţiune cantina, unde felurile de mâncare sunt preparate într-o bucătărie integral automatizată. Farfuriile cu mâncare se vor deplasa pe ţine prinse de tavan şi care la final coboară la nivelul consumatorilor.

Mesele de câte patru persoane vor fi despărțite de panouri de plexiglas, pentru a reduce riscul de infectare COVID-19. Cocktailurile nu vor fi servite de roboţi, ci de chelneri. Cu toate acestea, ele vor fi mixate tot de o maşinărie. Chiar și burgerii sunt preparați electronic.

Organizatorii au amenajat cafenele și chiar saloane de înfrumusețare, dar nu se știe dacă aceste locații vor fi, la rândul lor, administrate cu roboți.

China găzduiește pentru a doua oară Jocurile Olimpice. Evenimentul sportiv impune restricții pentru participanți, a căror libertate de exprimare este limitată în satul olimpic și în cadrul ceremoniilor oficiale, ori a competițiilor propriu-zise.

Pregătirile au început deja, iar zonele în care concurenții vor fi cazați și în care vor concura pot fi comparate cu „bule închise”, în care accesul este atent supravegheat. Voluntarii, bucătarii, personalul care se ocupă de curățenie și șoferii trebuie să fie vaccinați.

Captură video