Conform The Sun, un beach bar al unui hotel din Bodrum pretinde 43 de lire sterline pentru un kebab și 65 de lire sterline pentru a permite oaspeților să intre în mare. 

Resorturile din Turcia sunt extrem de populare printre turiștii britanici, în special datorită dotărilor de lux și băuturilor alcoolice la prețuri mici.

 

De altfel, Turcia își așteaptă oaspeții englezi în această vară, având în vedere că Turkish Airlines a reluat zborurile spre Antalya. 

Chiar dacă resorturile au fost afectate grav de pandemia de coronavirus, unele dintre acestea au stabilit niște cifre astronomice. Astfel, un bon postat pe rețelele de socializare arată cât a ajuns să coste un kebab, alături de o cafea mică, al cărei preț a fost echivalentul a 40 de lei. 

Presa locală menționează că unele hoteluri cu plaje private taxează clienții cu 65 de lire sterline (354 de lei) doar pentru a intra în mare. 

Cu toate acestea, primarul a apărat decizia antreprenorilor, spunând că ”nu-i pasă” dacă oamenii vor să dea mai mulți bani pe mâncare. 

Acesta mai declarat că dacă Bodrum continuă să ofere prețuri mici, turiștii care se așteaptă la ”calitate mai bună” ar putea alege Santorini sau Ibiza. 

Turcia a introdus amenzi foarte dure pentru cei care nu poartă mască. Astfel, atât localnicii cât și turiștii pot fi taxați cu 550 de lei dacă nu au mască pe față în public. 

Foto: Shutterstock

ShARE ÎN BUCATE - Chiftele la cuptor cu garnitura de legume

Tags: turcia, kebab, preturi