Sunt mici, dar au putere mare. Le-am asteptat sa apara proaspete la piata ca sa le punem mai ales langa salata verde. Ridichiile sunt un ingredient nelipsit din meniul de primavara si ai toate motivele sa le consumi mai des.

Au un continut ridicat de vitamina C, un antioxidant de care organismul are nevoie dupa ce iese din sezonul rece. In plus, sunt o sursa buna de fibre. Un raport al Scolii de Medicina Harvard arata ca prin adaugarea fibrelor in meniul zilnic scazi riscul aparitiei diabetului, bolilor de inima si cancerului de colon.

Ridichiile, la fel ca si alte crucifere, contin izotiocianta, un compus despre care oamenii de stiinta cred ca poate lupta impotriva diferitelor tipuri de cancer. Si pe langa toate aceste parti bune, ridichiile sunt si un bun component in dieta celor care vor sa slabeasca. Au putine calorii si putini carbohidrati. In schimb, vin cu un aport mare de acid folic, potasiu, magneziu si calciu.

Daca te-ai plictisit doar de varianta de salata verde cu ridichi, noi iti propunem alte variante de salate gustoase si satioase. Poti folosi ridichiile si in sandvisuri sau pentru crostini, le poti pune alaturi de carnuri sau alte legume.