Oricate dulapuri ai avea in bucatarie tot ti se pare ca nu ai loc pentru toate oalele, tavile, lingurile, borcanele si cutiile tale. Iar atunci cand te grabesti sa pregatesti masa, haosul din dulapuri iti poate fura timp pretios. Nu si daca ai la indemana sfaturile unui super bucatar. Cat Cora a venit cu idei pentru bucataria unei familii care traieste in Los Angeles, dar credem ca se potrivesc pentru orice bucatarie, in orice colt al lumii. Incearca-le si spune-ne daca te descuri mai usor in spatiul tau de gatit.

1.Un loc dedicat pentru micul dejun

La prima ora e agitatie mare in bucataria unei familii care are si copii. Pe masa sau pe dulapuri se inghesuie cafetiera, prajitorul de paine, pungile cu cereale, sandwich maker-ul. Sa jonglezi intre dulapuri cautand cafeaua, filtrele, bolurile, cutitul sau laptele nu e treaba usora cand trebuie sa te ocupi si de cei mici.

Ca sa iti fie mai usor pune totul la indemana intr-un singur colt. Pe blat pot sta aparatele, iar in raftul de deasupra tot ce ai nevoie pentru micul dejun.

2.Gustari rapide la indemana

Obiceiul multora este sa pastreze semintele, alunele, chipsurile si alte lucruri bune de rontait in pungile de la magazin. Nu te vei alege decat cu un sertar sau raft in care nu vei gasi usor ce cauti. Totul se rezolva, spune Cat Cora, cu cateva borcane sau recipiente transparente cu capac. Stau aliniate pe raft si poti vedea usor ce e inauntrul lor.

3. Condimente pentru toate mancarurile

Daca esti obisnuit sa le tii in pungute sau borcanele imprastiate prin sertare, nu e de mirare ca nu le gasesti atunci cand ai nevoie. Pune toate condimentele intr-un sertar aproape de aragaz. Le vei avea la indemana atunci cand gatesti. Daca fotografia de mai sus nu te convinge, te mai ajutam noi cu cateva idei de oragnizare a condimentelor.

4. Ierburi aromatice mereu proaspete

Cine nu are gradina, cumpara de obicei ierburi si verdeturi de la piata. Dupa cateva zile in frigider acestea isi pierd aspectul si prospetimea, asa ca intotdeauna e o cursa contra cronometru sa le folosesti cat mai repede. Totul tine, insa, de cum le pastrezi in frigider. Spala-le bine, usuca-le pe un prosop de hartie si aseaza-le intr-un recipient inchis etans in frigider. Asa vei putea folosi busuiocul, coriandrul, rozmarinul sau mararul timp de mai multe saptamani.

5. Organizarea din sertare

In acest caz apeleaza la separatoarele de sertare pe care le gasesti in magazine. Asa vei avea ustensilele puse in ordine si nu risti sa te tai in cutit cand cauti dupa o lingura.

6. Gandeste pe orizontala, nu pe verticala

Oalele asezate una peste alta sunt greu de scos din dulap. La fel si tavile sau tigaile, pentru ca intotdeauna se incapataneaza sa se darame cu zgomot cand incerci sa o scoti chiar pe ultima dintre ele. Solutia sunt separatoarele verticale pe care sa le asezi in dulap si in care sa pui tavile sau cratitele, asa cum le-ai pune la scurs dupa ce le-ai spalat.

Sursa: Oprah.com