Daca esti fanul painii de casa, cumparata de la brutarie cand inca e fierbinte, stii ca dupa cateva zile nu mai are nici savoarea, nici starea pufoasa ca atunci cand e proaspata. Si cum o paine buna si mare costa de la 3 lei in sus, nu iti vine sa arunci la cos restul ramas. Te invatam cum sa o transformi intr-un desert rapid si usor de facut.

Friganele

Daca vrei sa le dai un nume pompos le poti spune paine prajita frantuzeasca. De fapt, nu este altceva decat paine tavalita printr-un amestec cu ou, smantana si zahar vanilat si prajita in unt. In Franta este un desert apreciat, servit cu un topping de inghetata si sos caramel, dulceata, ciocolata sau frisca.

Tarte si bruschette dulci

Feliile de paine care iti raman pot fi transformate usor in tarte cu fructe. Trebuie doar sa le ungi cu unt, sa pui deasupra cateva felii de piersici proaspete si sa presari putin zahar. Tot ce trebuie sa mai faci este sa le pui la cuptor pana cand zaharul se topeste si se caramelizeaza.

Poti sa faci si bruschette dulci. Prajeste feliile de paine, pune ricotta sau branza de capra, zmeura proaspata si un strop de miere.

Panini cu ciocolata

In mod normal, cand spui panini te gandesti la un sandvis bun pentru micul dejun. In loc de sunca si cascaval foloseste ingrediente dulci. De exemplu, unge o felie de paine cu Nutella, adauga felii de banana si apoi inca o felie de paine unsa cu unt. Pune sandvisul in aparatul de panini sau in sandwich maker timp de cateva minute. Rezultatul e delicios.

Mai ai si alte idei? Asteptam sa ne spui si noua retetele.