Cum dom’le japonez?! Ca doar stiam ca cheesecake-ul e o inventie americana. Ei bine, se poate. E usor, pufos si doar putin dulce. Cheesecake-ul japonez este varianta mai putin grasa a mult mai celebrului New York cheesecake. Am gasit-o pe blogul Green Cilantro si ne-a placut ideea.

Cei care nu sunt familiarizati cu acest desert trebuie sa stie ca are printre ingrediente putin amidon si lapte pentru o consistenta mai usoara, iar cantitatea de zahar este mai mica decat in cazul unui cheesecake clasic. Ouale sunt separate si albusurile sunt batute spuma, la fel ca la un a soufflé.

Cheesecake-ul japonez este perfect pentru zilele in care vrei un desert care sa nu te faca sa te simti plin ochi la finalul mesei.

Sursa foto: Green Cilantro

Ingrediente: 

  • 300g crema de branza
  • 45g unt nesarat 
  • 3 oua 
  • 75g zahar
  • 11g amidon alimentar 
  • 145ml lapte 
  • tava rotunda cu diametrul de 18cm (*pentru o tava cu diametrul 28cm, dubleaza cantitatile)

Unge cu unt tava si tapeteaza-o cu hartie de copt, astfel incat marginile hartiei sa depaseasca 1 cm marginile tavii. Incinge cuptorul la 180°C.

Separa ouale si pune albusurile la congelator cateva minute, pana cand incep sa inghete pe margini. Inveleste crema de branza in folie alimentara si pune-o la microunde cateva minute pana cand devine moale la atingere. (verifica la intervale de 15 secunde ca sa nu o lasi sa se incalzeasca prea tare).

Incalzeste untul la bain marie, adauga crema de branza si amesteca bine. Intr-un bol amestca albusurile de ou si 20g de zahar. Adauga amidonul cernut.

Incalzeste laptele pana aproape sa dea in clocot. Adauga galbenusurile si pune amestecul la baine marie amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase. Toarna acest amestec peste crema de branza cu unt pregatita mai devreme. Amesteca bine.

Bate spuma albusurile cu restul de 55g de zahar, adaugate treptat. Spuma de albus trebuie incorporata incet in amestecul de crema de branza. Toarna totul in tava pregatita.

Sursa foto: Green Cilantro

Aseaza tava cu cheesecake intr-o alta tava mai adanca si adauga apa, astfel incat sa ajunga la 1-1.5 cm din inaltimea tavii de cheesecake. Coace astfel 15 minute la 180C, apoi redu temperatura la 160C si mai coace inca 25 de minute, pana cand capata o culoare galben aurie. Opreste cuptorul si mai lasa prajitura in tava inca 40 de minute.

Dupa ce ai scos prajitura din cuptor, lasa-o sa se raceasca in tava si apoi pune-o si la frigider pana la racire completa. Abia acum poti sa o scoti din tava.

Sursa reteta si foto:  Blog Green Cilantro