1. Bea un pahar cu lapte sau iaurt. Cu cat e mai gras, cu atat mai bine. Nu degeaba mancarurile mexicane sau indiene, recunoscute pentru continutul mare de condimente, vin insotite si de una din aceste bauturi in mod traditional. Principala proteina din lapte, caseina, va ataca capsaicina, cea care da gustul iute din ardei, de exemplu.

2. Consuma alimente cu amidon (paine, orez, catofi). Amidonul va crea o bariera la nivelul cavitatii bucale care va opri iuteala si va stinge si din usturimea pe care o simti.

3. O lingurita de zahar va face minuni. Nu il inghiti din prima. Tine-l pe limba 20-30 de secunde pentru ca astfel va absorbi resturile de condimentele ramase in gura.

4. Din aceeasi categorie a remediilor dulci iti indicam o lingurita de miere pusa pe limba. Aceasta va avea efect calmant si antiiflamator.

5. Mananca o felie de paine unsa cu unt de arahide. Acesta este bogat in gasimi care vor crea o pelicula protectoare pe limba si in gura, astfel incat sa reduca sezatia de usturime.

6. Mananca un avocado sau o banana. Textura cremoasa si gustul lor te vor ajuta sa scapi de senzatia de arsura de pe limba.