Avocado este una din cele mai bune surse de grasimi sanatoase. Contine acid oleic, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol si favorizeaza absorbtia subtantelor nutritive din alimente, ceea ce inseamna ca orice mancare consumata cu acest fruct devine mai sanatoasa.

Cum il alegi?

  • In primul rand, alege un avocado cu coaja intacta, fara zgarieturi sau taieturi.
  • Analizeaza bine si codita. Daca e copt, aceasta se va desprinde cu usurita. Daca nu mai are codita trebuie sa inveti sa il testezi numai dupa fermitatea pulpei.
  • Ia un avocado potrivit ca marime, cu o coaja nu prea verde si strage-l usor in mana. Un fruct necopt va fi tare ca piatra. In schimb, unul prea copt se va simti prea moale.
  • Un avocado potrivit de copt va fi ca un burete mai tare si se va simti ca atunci cand iti apesi in plama. Degetele pot sa apese in coaja, dar nu se vor forma gropite in pulpa fructului.

Cum il cureti?

Cu ajutorul unui cutit, taie-l pe lung de jur imprejur. Scoate-i miezul si curata-l bine. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoate miezul din coaja - va fi mai simplu decat crezi.

Mai departe, poti sa-l consumi fie asa, direct, fie il poti transforma intr-o gustare sanatoasa. Vezi aici cateva moduri sanatoase si rapide.