In primul rand, risotto-ul ramas trebuie pastrat la frigider. Este indicat sa il tii intr-o caserola cu capac pana la 5 zile. Daca contine carne, il poti tine la frigider  maximum 3 zile. 

 

 

Sfat: Nu tine risotto-ul la congelator. Orezul gatit se intareste cand este inghetat, iar textura risotto-ului va deveni una granulata. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deoarece risotto-ul se ingroasa datorita amidonului din orez, iti recomandam doua metode prin care il poti incalzi.

 

Metoda 1: Incalzeste risotto-ul cu supa sau apa

Daca vrei sa reincalzesti risotto-ul ramas prin frigider, tine cont de urmatoarea proportie: ¼ cana de supa de pui sau supa de legume (foloseste supa pe care ai folosit-o in reteta) pentru 1 cana de risotto. Daca nu mai ai supa la indemana, foloseste apa. Pune lichidul la fiert intr-o oala mare, dupa care adauga risotto-ul si amesteca timp de cateva minute, pana cand orezul se incalzeste. Daca risotto-ul este inca gros, mai adauga putin lichid, pana ajungi la consistenta dorita.

 

Metoda 2: Fa bile din orez

O alta metoda de a folosi risotto-ul ramas este de a face bile din orez. Amesteca orezul rece cu niste oua, formeaza niste bile din amestec, da-le prin pesmet si prajeste-le in ulei incins. Vei obtine o gustare delicioasa, asemanatoare cu arrancini siciliane.