Este un amestec simplu de zahar, otet, condimente plus suc de fructe si ketchup, care ii ofera culoarea rosiatica si gustul familiar. De indata ce este gata, poate fi folosit imediat sau tinut la frigider pana la 2 saptamani.

Ingrediente:

1 lingura (7 grame) de amidon

1 lingura (15 ml) de apa

⅔ cana (160 ml) de suc de ananas

⅓ cana (80 ml) otet de orez 

⅓ cana (74 grame) zahar brun

3 linguri (45 ml) de ketchup

1 lingura (15 ml) sos de soia

Mod de preparare:

Intr-un bol mic, amesteca amidonul si apa. Lasa-le deoparte.

Intr-o cratita medie, amesteca sucul de ananas, otetul de orez, zaharul brun, ketchupul si sosul de soia. Lasa totul sa fiarba la foc mediu.

Adauga amestecul de amidon si lasa sosul la gatit pana incepe sa se ingroase, circa 1-2 minute.

Ia sosul de pe foc si foloseste-l imediat, langa preparatele tale asiatice preferate, sau lasa-l sa se racesca si depoziteaza-l intr-o caserola, la frigider, pana la 2 saptamani.