1. Trebuie sarata bine


Toti chefii incep cu acest pas: condimenteaza bine carnea inainte sa o prepare. Sarea este cea mai buna alegere. Ca si guacamole sau piureul de cartofi, ai nevoie de ceva mai multa sare pana sa se simta gustul.

2. Tigaia din fonta este cea mai buna alegere


Aceasta retine caldura si te ajuta sa obtii o friptura la fel de gustoasa ca cea de la cuptor. Grant Achatz, un chef faimos din Statele Unite (restaurantul Alinea, top 50 restaurante ale lumii), a dezvaluit pentru Business Insider ca el pune tigaia de fonta la incalzit pe aragaz timp de o ora, iar abia apoi pune friptura la facut.

3. Ce sa NU faci


Marc Forgione, de la restaurantul American Cut din New York, a explicat pentru Business Insider ca friptura nu trebuie invartita de o suta de ori in tigaie, ci trebuie atinsa doar de 3 ori: atunci cand o pui in tigaie, atunci cand o intorci de pe o parte pe alta si atunci cand o scoti.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: