Ai nevoie de:

  • 1 kg capsuni
  • 150 de grame zahar
  • 5 albusuri

Mod de preparare:

Fructele se spala si le lasa putin sa se scurga, dupa care adauga peste ele zaharul.

Pentru un kilogram de fructe se prepara o spuma din cinci albusuri care se bat foarte bine, pana cand se obtine o compozitie tare. Atat de tare, incat, daca intorci castronul, spuma nu trebuie sa curga, explica gospodina.

Fructele peste care ati pus zaharul se zdrobesc, dupa preferinta, cu o furculita, varianta in care spuma va contine, la final, bucati mai mari de capsuni, sau cu blenderul, iar apoi se adauga albusul cu lingura, treptat, amestecand usor.

Spuma de capsuni se pune in cupe, se decoreaza cu felii de capsuni, se adauga deasupra un praf de zahar vanilat sau fulgi de ciocolata si se serveste fie pe loc, fie rece, dupa ce a stat o perioada la frigider.

Sursa: Agerpres