Daca ajungi in Napoli, orasul in care se mananca cea mai buna pizza din lume, iti recomandam 4 pizzerii vechi, in care pizza Margherita este vedeta incontestabila a meniului. Daca nu planuiesti insa nicio vacanta in perioada urmatoare, te poti bucura de textura cremoasa a acestei pizza la tine acasa. Te avertizam ca pentru cele mai bune rezultate ar trebui sa investesti intr-o piatra de copt speciala.

Ingrediente:

  • 1 blat de pizza de 30 cm
  • 3 linguri de sos de tomate
  • ulei de masline extra-virgin
  • 80g mozzarella
  • 4-5 frunze de busuioc

Mod de preparare:
Pentru inceput, fa blatul de pizza. Ai aici reteta completa. Pune o piatra de copt in mijlocul cuptorului tau si da temperatura la maxim. Lasa cuptorul sa se incalzeasca timp cel putin o ora.

Intinde aluatul, apoi unge-l uniform cu sosul de rosii, fara sa ajungi la margini.

Stropeste totul cu putin ulei de masline. Rupe mozzarella in bucati mai mari si arunca-le peste sos. Apoi, arunca si frunzele de busuioc.

Pune pizza la copt si las-o sa stea pana ce branza se topeste, iar crusta prinde o nuanta aramie, aproximativ 4-8 minute.