Ce trebuie sa stii despre un sos Caesar perfect este ca are o baza de ansoa si usturoi si o emulsie de galbenus, mustar si doua tipuri de uleiuri.

Ingrediente:

1 borcan de 150 ml cu ansoa in ulei de masline

2 catei de usturoi, tocati

3 galbenusuri

1 lingurita mustar de Dijon

2 linguri de zeama de lamaie

2 linguri ulei de masline

½ cana ulei de floare soarelui

2 linguri de parmezan ras

Piper negru macinat

Mod de preparare

Incepe prin a face o pasta din ansoa si usturoi. Amesteca cele doua ingrediente intr-un bol pana se formeaza o pasta moale (circa 3 minute).

Bate galbenusurile intr-un bol separat, ca pentru omleta.

Adauga mustarul peste galbenusuri si continua sa amesteci totul. Dupa aceea, adauga peste si pasta de ansoa si usturoi.

Cat timp amesteci toate ingredientele, incepe sa torni treptat si uleiul de masline, pentru a ingrosa sosul. Dupa ce ai adaugat tot uleiul de masline, continua sa bati sosul timp de inca un minut.

Repeta procedeul de mai sus, dar cu ulei de floarea soarelui. Din nou, dupa ce ai adaugat uleiul, amesteca bine sosul inca un minut, sa se ingroase.

Adauga parmezanul, asezoneaza dupa gust cu piper si sosul este gata.

Poti pastra sosul intr-o caserola, la frigider, nu mai mult de doua zile. Inainte sa-l pui in salata, lasa-l sa revina la temperatura camerei (circa 10 minute) si amesteca-l inca o data.