Uneori poate fi dificil să găsești un pepene delicios, dulce, parfumat, indiferent că vorbim despre cel roșu sau galben. Nu de puține ori am ajuns acasă cu un fruct care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, deși atunci când l-am cumpărat părea să fie copt.

Citește și: Cum să alegi pepenele perfect. La ce trebuie să fii atent când îl cumperi

Dacă și tu te-ai confruntat cu o situație similară, îți dezvăluim câteva trucuri și secrete care te vor ajuta data viitoare când mergi la cumpărături și ai pe listă un pepene galben. 

Pentru a te asigura că pepenele galben este aromat, specialiștii în știința culinară recomandă adulmecarea acestuia în zona opusă codiței. Dacă mirosul pe care îl emană este unul plăcut, poți să îl cumperi. În caz contrar, mai bine îl lași pe raft. 

Un pepene galben numai bun de consum trebuie să aibă suprafața fermă și să se simtă greu atunci când îl ridici, în raport cu dimensiunea lui. 

Coaja pepenelui galben este și ea un indiciu atunci când vrem să îl cumpărăm. Aceasta trebuie să fie aurie, nisipie sau galbenă, iar textura ei trebuie să se asemene cu o pânză de păianjen. 


ShARE ÎN BUCATE - Chiftele la cuptor cu garnitura de legume