Cum il alegi?

Pentru inceput, invata sa-l alegi corect de pe raft. Un ananas copt si savuros se defineste prin trei aspecte: culoare, aroma si greutate: in primul rand, trebuie sa fie uscat la baza, iar solzii sa fie galbezi, trebuie sa aiba un miros intens si sa fie greu - cu cat cantareste mai mult, cu atat este mai suculent.

Un alt truc prin care poti il poti verifica este sa smulgi o frunza din mijloc - daca iese usor, inseamna ca ananasul este copt.

Cum il cureti?

Aseaza-l pe orizontala si taie-i frunzele. Apoi, taie si partea de jos, baza ananasului. Pune-l din nou pe verticala si curata-i coaja. Apoi, curata-l bine de bucatile de coaja fixate in pulpa fructului. Taie-l in patru si inlaturai-i miezul care este prea tare pentru a fi consumat. 

Un alt mod prin care il poti taia este sa-i inlaturi mai intai miezul, dupa care sa-l tai felii. Vei obtine rondele fix ca in conserve, insa mult mai aromate.

Daca vrei ca ananasul sa fie mai mult de o gustare, iti sugeram sa ii dai o forma mult mai exotica. Taie-l in 4 bucati, dar fara sa-i inlaturi coaja. Taie-i cotorul, dar nu-l inlatura nici pe acesta. Taie doar miezul comestibil in felii si pune-l inapoi in fruct. Va arata deosebit.

Daca vrei sa vezi cum se parcurg toti pasii de mai sus, urmareste acest tutorial si invata.

Si daca tot ai invatat cum sa-l cureti corect, iti recomandam sa incerci si cateva retete cu ananas