Pentru a savura de fiecare dată un pepene suculent și dulce, este recomandat să ai în vedere câteva detalii atunci când îl cumperi. 

Pentru a nu merge la ghici și a trăi o dezamăgire când ajungi acasă cu pepenele, îți dezvăluim câteva trucuri care îti vor fi de un real ajutor data viitoare când mergi în piață. 

Este important să ai în vedere un aspect esențial atunci când cumperi pepenele roșu: după recoltare, acesta nu se mai coace. Prin urmare, indiferent cât de mult amâni tăierea lui, rezultatul va fi același. 

Dacă ești atent la aceste detalii, nu ai cum să dai greș în alegerea pepenelui roșu. Tine cont de urmatoarele trucuri:

1. Bate cu degetul în coajă. Dacă pepenele este copt, sunetul pe care îl vei auzi va fi unul gol.

2. Verifica-i greutatea. Indiferent de mărimea lui, pepenele trebuie să fie greu. Cu cât are o greutate mai mare, cu atât conține mai multă apă și e mai zemos. 

3. Dacă codița pepenului este mai uscată, acesta este cu siguranță copt.

4. Verifică partea pe care a stat pepenele în pământ cât timp s-a copt. Daca zona respectivă este galbenă, înseamnă că acesta este numai bun pentru consum. Dacă este verde deschis sau albă, mai bine alegi altul. 


Vezi și: ShARE ÎN BUCATE - Cum gătești cea mai simplă supă-cremă de ciuperci