Cea mai mare problema atunci cand bei cafea cu gheata este ca gheata se topeste destul de repede si dizolva cafeaua. Astfel, gustul acesteia isi pierde din intensitate.

Solutia, din fericire, este foarte simpla: trebuie doar sa pui cafeaua ramasa la congelator si sa scoti cuburile ori de cate ori ai nevoie.

Gusturi noi pentru cafeaua de vara

Indiferent de metoda pe care o alegi pentru a pregati cafeaua rece poti sa ii dai o aroma suplimentara pentru o cafea cu adevarat speciala.

Lapte condensat - cei care prefera cafeaua neagra si tare, vor da un pas inapoi in fata acesti propuneri. Dar vor observa ca o cafea rece este un pic mai buna cu un strop de zahar. Daca ii adaugi si o lingurita plina de lapte condensat peste cafeaua rece indulcita vei obtine o bautura bogata si cremoasa asemanatoare frappe-ului.

Agita si amesteca – e metoda italiana de a face cafea rece. In restaurantele italiene cel mai adesea vei primi un Shakerato. Adica, un espresso foarte dulce amestecat bine cu gheta int-un shaker de cocktail. Poti face si tu asta acasa daca ai un shaker. Foloseste cafea facuta la filtru si toarn-o peste cateva cuburi mari de gheata cu lapte sau zahar. Agita bine si strecoara intr-un pahar. Vei vedea ca la suprafata se va ridica un deget de spuma.

Esenta de citrice – lamaia si cafeaua merg foarte bine impreuna. Pentru o cafea speciala de vara poti sa torni espresso peste cateva felii de lime si gheata. In functie de preferinte poti sa adaugi si un stop de lapte.

Cafea tare cu gust de cocktail - o cafea rece poate sa te racoreasca in dupa-amieze fierbinti, dar poate sa fie si un rasfat in serile de vara. In locul unei Irish Coffee fierbinte poti incerca o cafea rece cu un adaos de rom, brandy sau lichior de anason.

Citeste mai multe despre cum sa faci o cafea rece pentru o zi caniculara.