Dacă vei avea vreodată privilegiul să fii invitat la masă de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, nu te aștepta să mănânci chiar după pofta inimii. Familia regală are niște obiceiuri alimentare care nu se potrivesc, de bună seamă, cu cele ale oamenilor de rând. Unii ar putea spune că sunt chiar sănătoase, însă de ce să te ferești de aceste preparate culinare? 

Iată cele 5 alimente care au fost interzise la mesele regale de la Londra sau nu sunt suportate de Regină!

Fructele de mare

Lipsesc cu desăvârșire din meniul Palatului Buckingham, iar motivul este unul simplu: riscul prea mare de toxiinfecție alimentară. Grant Harold, fost majordom al Casei Regale, spune că orice față încoronată de la Londra va refuza oricând o porție generoasă de fructe de mare, chiar dacă bucătarul garantează prospețimea lor.

Să renunțe la fructe de mare este o mișcare foarte sensibilă când sunt în timpul îndatoririlor publice. Nu vrem ca un membru al Familiei regale să aibă o reacție serioasă la o intoxicație alimentară, mai ales dacă se află în turneu peste hotare”, a spus acesta pentru revista Home & Woman. Se pare că Regina este cea care respectă cu strictețe această regulă.

Usturoiul

Dacă nu mănânci usturoi, atunci nu-ți miroase gura. Este una dintre convingerile de la Buckingham care nu necesită nicio demonstrație. Însă, usturoiul condimentează cu succes o sumedenie de preparate culinare, motiv pentru care este folosit intens în toate bucătăriile lumii.

Darren McGrady (foto), care a fost bucătarul-șef al Familiei regale vreme de 15 ani, și bucătarul personal al Reginei Elisabeta a II-a și al Prințesei Diana, a dezvăluit că usturoiul și ceapa își făceau cu greu loc în bucătăria sa de la palat. Mâncărurile care erau servite membrilor Familiei regale trebuia să aibă gust, însă nu de usturoi.

Carnea gătită „în sânge”

Apreciată în rândul carnivorilor și bucătarilor experimentați, carnea „rare” (în sânge) nu are ce să caute la mesele regale. Conform fostului bucătar al Casei Regale, Regina preferă carnea gătită bine. Totodată, la Buckingham există și o regulă care le interzice membrilor familiei să consume preparate pe bază de carne crudă (cum e biftecul tartar), pentru a evita toxiinfecțiile alimentare.

Pentru cine nu știe, carnea are 5 etape de gătire, în funcție de cât de suculentă sau „pătrunsă” de căldură se dorește a fi. 

Rare – un minut de gătire pe fiecare parte 

Medium rare – două minute de gătire pe fiecare parte

Medium – trei minute de gătire pe fiecare parte

Medium well – patru minute de gătire pe fiecare parte

Well – cinci minute de gătire pe fiecare parte.

Foie gras

O delicatesă în bucătăriile restaurantelor lumii, foie gras este o specialitate culinară din ficat de rață sau gâscă. În 2008, Prințul Charles a interzis acest preparat în Palatul Buckingham, după ce și-a dat seama cât de mult au de sufierit înaripatele din care se face acest tip de mâncare.

Pestele

Puțini oameni de pe planetă nu suportă pastele, însă Regina Elisabeta a II-a este unul dintre ei. Suverana nu le-a interzis, însă nu consumă niciodată așa ceva.

Vezi și VIDEO: ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.