Fara cuptor incins si fara ore lungi de pregatire. Am gasit cel mai rapid, gustos si racoritor tort pe care il poti pregati vara asta. Cea mai buna parte e ca ai nevoie doar de 4 ingrediente pentru el si rezutatul este spectaculos si apetisant.

Il poti face mai mare sau mai mic, in functie de ocazie si de pepenele pe care il gasesti de cumparat. Este un desert perfect pentru dupa-amiezele fierbinti de vara si are extrem de putine calorii in comparatie cu o prajitura clasica.

Tort racoritor de pepene rosu

Ingrediente (pentru 12 portii):

Timp de pregatire: 30 minute

  • 1 pepene rosu (3-4kg), de preferat dintr-un soi fara samburi
  • 580ml smantana grasa pentru frisca
  • 50g zahar
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • optional: frunze de menta proaspete

Cu un cutit bine ascutit taie capetele pepenelui, astfel incat sa aiba forma unui cilindru.

Curata-l de coaja, inclusiv partea alba, avand grija sa ii pastrezi forma frumoasa a unui tort rotund. Din captele taiate scobeste cu un instrument special bilute de miez de pepene.

Bate smantana cu zaharul adaugat treptat, apoi semintele de la pastaia de vanilie. La final vei obtine o frisca dulce si parfumata.

Aseaza pepenele curatat pe un platou si tapeteaza-l cu servetele de hartie, astfel incat sa absorbi umiditatea in exces.

Intinde frisca pe toata suprafata pepenelui. Aseaza deasupra bilutele scobite mai devreme si decoreaza cu frunze de menta.

Sursa reteta si foto: Sprinkle Bakes