De banana split ne-am indragostit de mult timp, iar inghetatele pe bat sunt favoritete noastre. Ne-am gandit cum ar fi sa le combinam si sa le punem impreuna. Raspunsul a venit, simplu, intr-o budinca de banane congelata pe un bat de inghetata, decorata cu multa ciocolata, bomboane multicolore, frisca si o cireasa in varf. Rezultatul, trebuie sa recunosti, este apetisant si atragator.

Ingrediente (pentru 12 portii):

  • 120g zahar
  • 480ml lapte
  • 2 si 1/2 lingurite amidon
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita esenta vanilie
  • 1 banana mare
  • 12 bete pentru inghetata
  • 180g ciocolata neagra
  • 6 linguri ulei de cocos
  • 25-30g bomboane decor
  • 180ml smantana pentru frisca batuta
  • 12 cirese Maraschino

Amesteca 60g zahar cu laptele si pune-le impreuna pe foc. Amesteca pana cand zaharul se dizolva si lasa sa dea in clocot.

Amesteca intr-un bol amidonul cu restul de zahar, adauga oul si galbenusurile si incorporeaza-le. Toarna jumatate din laptele fierbinte peste amestcul din bol si bate rapid cu un tel.

Toarna acest amestec pentru restul de lapte din oala si pune oala inapoi pe foc mediu amestecand continuu.

Cand amestecul ajunge sa dea in clocot, mai lasa-l pe foc doar 30 de secunde.

Intr-un blender pune banana tiata in bucati, esenta de vanilie si budinca fierbinte. Paseaza de cateva ori pana cand amestecul este omogenizat.

Imparte budinca in 12 forme de inghetata pe bat, infige betele in fiecare si poune la congelator cel putin 4 ore. 

Cand sunt inghetate, topeste ciocolata impreuna cu uleiul de cocos, pe bain marie, si toarna apoi ciocolata topita intr-un recipient inalt si ingust.

Scoate fiecare budinca pe bat, inmoaie-o in ciocolata, apoi tavaleste-o prin bomboane pentru decor. Dupa ce le-ai inmuiat pe toate decoreza-le cu frisca si cirese Maraschino. Pune din nou la congelator pana cand frisca se intareste.

Sursa reteta si foto: thekitchenmccabe.com