Un soldat ucrainean care a capturat ranița unui militar rus a ținut să arate tuturor ce mănâncă soldații trimiși de Putin să lupte în „operațiunea specială” din Ucraina. În unul dintre bagajele capturate de soldații ucraineni au găsit doar provizii de zahăr și o ciocolată, probabil pentru a avea suficientă energie ăn lipsa unei alimentații complete și bogate în nutrienți.

Filmulețul a fost realizat și dat publicității probabil pentru a spulbera mitul „soldatului universal” rus, în condițiile în care războiul adevărat este dublat și de unul informațional. Autoritățile ucrainene au repetat în mai multe rânduri în ultimele zile că armata rusă rămâne fără provizii de mâncare și combustibil, fapt care zguduie serios moralul trupelor invadatoare.

În mai bine de o lună de război lumea întreagă a putut vedea că proviziile rușilor conțineau conserve expirate de multă vreme, asta în timp ce blindatele ce servesc drept bucătărie erau ticsite cu murături, cartofi, morcovi și ceapă, dar și cu multe cutii cu condimente, menite să de gust vieții de front.