Carbohidrați

Multe persoane asociază carbohidrații cu alimentele nesănătoase, însă aceștia reprezintă o sursă importantă de energie. Astfel, este recomandat să îi consumi înainte de a depune efort, deoarece depozitele de glicogen sunt esențiale pentru a te putea antrena la o intensitate ridicată și facilitează recuperarea musculară rapidă.

Carbohidrații ii găsești in cereale integrale, fructe și legume. De asemenea, aceștia se află în pastele integrale și în orezul brun. Produsele de acest tip țin de foame și taie pofta de dulce, astfel că nivelul de zahăr din sânge se menține la un nivel optim.

Proteine

Oricine știe că proteinele reprezintă un element de bază în fiecare program alimentar. Ingestia lor înainte de a face mișcare pe bicicleta fitness oferă corpului tău timp să le digere și să fie descompuse în aminoacizi, care ajută ulterior la creșterea forței și musculaturii.

În plus, performanțele tale în timpul antrenamentului sunt îmbunătățite. Mănâncă un iaurt grecesc care să aibă conținutul redus de grăsime. La acesta se pot adăuga ouă, brânză sau o sursă de carne slabă, cum ar fi cea de pui.

Grăsimi

Grăsimile sănătoase sunt sățioase, încetinesc digestia și previn procesul de supraalimentare. Acestea sunt arse în timpul antrenamentului, iar în mușchi se formează ulterior un raport optim de oxigen în timpul mișcării. Un alt motiv pentru care este necesar să le consumi constă în faptul că joacă un rol important în sănătatea cardiovasculară. 

Spre exemplu, untul de arahide este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, fiind foarte eficient pentru scăderea nivelului de colesterol. În timpul dimineții, se poate consuma și o sursă de grăsime polinesaturată, cum ar fi nucile sau un avocado.

Câte calorii trebuie să consumi înainte de antrenament ca să slăbești?

În general, masa dinaintea antrenamentului pe bicicleta fitness nu ar trebui să depășească 350-400 de calorii. Cât despre necesarul proteic zilnic, acesta este de 0,75g/kg pentru fiecare adult. Alege alimente care să fie ușor digerabile, deoarece o masă consistentă te poate afecta în mod negativ.

Cu cât timp e bine să mănânci înainte de a începe să faci mișcare?

Fie că decizi să te antrenezi dimineața, la prânz sau seara, este recomandat să mănânci cu 2 ore înainte de a începe. În acest fel, dispui de suficient timp pentru ca alimentele să ajungă sintetizate la nivel celular și să susțină efortul fizic. Dacă decizi să te antrenezi imediat după ce termini masa, ești obosit și sesiunea de antrenament pe bicicleta fitness nu va mai fi atât de plăcută.

O masă luată la timp îți garantează, însă, că ai toți macronutrienții necesari în organism și că ești gata de lucru. În cazul în care îți dorești o gustare suplimentară, poți consuma o banană sau un shake proteic, cu o oră înainte. Achiziționează o bicicletă fitness și alte aparate asemănătoare de la un magazin online, așa cum este Sport-Mag.ro, și ai parte de livrare gratuită la comenzi de peste 500 de lei!