Simona Halep a cucerit pe toată lumea cu simplitatea sa, în ciuda faptului că este cunoscută oriunde ar merge. A rămas fidelă educaţiei primite acasă şi, deşi pe unde a călătorit prin lume a gustat cu siguranţă preparate deosebite, pe lista mâncărurilor ei preferate se numără în continuare un preparat aparent banal, din bucătăria românească.

Mâncarea preferată îi aduce aminte de copilărie

Deşi a terminat cu turneele pe anul 2021, Simona Halep se antrenează în continuare şi speră să înceapă anul viitor cu dreptul, pentru a putea reveni în topul WTA. "Mă antrenez în Bucureşti. Sunt schimbări de la zi la zi, dar mai este o lună până la Australian Open. Sper să dispară carantina, nu-mi place deloc! M-ar încurca mental. Am crezut că scăpăm de virus, dar a apărut această nouă versiune, care ne-a debusolat puţin. Sper să terminăm cu tot în viitorul apropiat, e stresant pentru toată lumea", spunea recent Simona Halep.

În aşteptarea anului competiţional următor, Simona Halep se antrenează din greu. Şi, ca orice sportiv, este atentă să aibă o alimentaţie echilibrată. "Mămăliguţa cu brânză şi smântână aş putea spune că e mâncarea mea preferată, pentru că mâncam des când eram copil. Îmi place şi şoriciul", a spus Simona Halep, potrivit prosport.ro.

Bucătăria internaţională a impresionat-o

Cu toate turneele la care participă, Simona Halep a avut ocazia să încerce şi preparate deosebite din bucătăria internaţională. Cea spaniolă a impresionat-o dintotdeauna: "Îmi place mâncarea spaniolă, e foarte variată. Mănânc cu plăcere tapas, jamon şi carne".

Sportiva a dezvăluit cu alte ocazii şi că nu spune niciodată "nu" unei porţii de paella, de paste sau chiar de mititei cu muştar.

Mâncarea machidonească, la loc de cinste în preferinţele sale

Cum se trage dintr-o familie de machidoni, Simona Halep nu putea să nu iubească preparatele lor tradiţionale. Ba chiar la petrecerea de după căsătoria cu Toni Iuruc Simona Halep a avut un meniu care a inclus şi plăcinte machedoneşti servite cu lapte bătut, salată de vinete cu ardei copţi, zacuscă de legume sau piperchi din ardei graşi cu roşii şi brânză de oaie; sărmăluţele în foi de varză şi cele în foi de viţă nu au lipsit nici ele de pe masa invitaţilor, dar nici diferite preparate din peşte şi fructe de mare.