Intre timp am crescut, dar copilul din noi tot mai „pofteste” la acesti bulgari...asadar, hai sa facem intrecere de data aceasta – cine prepara cei mai deliciosi bulgarasi de zapada? Iata ce iti trebuie si cum se pregatesc:

 

Ingrediente:

400 g ciocolata alba

100 g biscuiti pentru ceai

50 g bomboane Maltesers

50 g mini-marshmallows (gasesti aici reteta pentru marshmallows facute in casa)

50 g merisoare deshidratate

50 g paine faramitata (sau si mai bine, chec simplu faramitat)

3 linguri miere

100 g nuca de cocos razuita

Sclipici culinar – optional

 

Metoda de preparare:

Rupe ciocolata alba in bucati mari si deasupra unei cratite in care fierbe apa, topeste-o intr-un bol termorezistent.

Intr-un bol separat, pune biscuitii pentru ceai si bomboanele si faramiteaza-le impreuna. Apoi, adauga mini-marshmallows, merisoarele si painea faramitata (sau checul), amesteca-le putin. Adauga ciocolata topita si mierea. Amesteca-le bine pe toate.

Rastoarna nuca de cocos pe o farfurie. Luand cu o lingura din aluat – preferabil de inghetata, fiindca este sferica – trece cate un „bulgaras” prin nuca de cocos, in acelasi timp formandu-l cu mana intr-o forma cat mai apropiata de o sfera perfecta. La sfarsit, poti imprastia peste bulgarasi si sclipici culinar argintiu, pentru un efect cat mai similar cu zapada proaspata.

Intinde toti bulgarasii pe o tava cu hartie de copt, da-o la rece pentru cel putin 30 de minute si apoi bucura-te de acest deliciu! 
 

Pofta buna!